fbpx

Docu Ateliers Tilburg X Studio Jahe

In het weekend van 20 en 21 januari biedt het evenement ‘Buitenste binnen’ een uniek inkijkje in het ambacht van houtsnijden. Studio Jahe, een gerenommeerde designstudio uit Tilburg, heeft met veel creativiteit en vakmanschap een omgevallen boom in Moerenburg gebruikt als materiaal voor nieuw houtwerk. Deze boom, die ooit majestueus rechtop stond, heeft nu een tweede leven gekregen dankzij de vaardige handen van de getalenteerde houtsnijders.

Bij Allemans, een inspirerende locatie gevestigd in een oude Vlaamse schuur in Moerenburg, vinden diverse maatschappelijke initiatieven onderdak. Hier worden onder andere Vergeten Fruit, schoolmoestuinen en het talentprogramma Lionel gehuisvest. Deze bruisende plek biedt niet alleen ruimte aan maatschappelijke activiteiten, maar ook aan kunstenaars die hier tijdelijk kunnen verblijven en zich laten inspireren door de prachtige groene omgeving.

Studio Jahe is vorig jaar gestart met een grondig onderzoek naar het ambacht van houtsnijden. De betoverende schuur van Allemans, gebouwd en omringd door het materiaal waarmee zij werken – hout, bleek een perfecte match. Het was tijdens de tweede week van hun verblijf dat er een imposante tak van de Haagse lep, een indrukwekkende loofboom, brak. Dit onverwachte voorval bracht een onverwachte kans met zich mee, want het materiaal van deze tak bleek uitermate geschikt voor het handwerk van deze getalenteerde ontwerpstudio.

After Image Media legt graag herinneringen vast, geen cookies. Toch hebben we wat digitale \'cookies\' om je de beste ervaring te bieden. Accepteer ze en begin je visuele reis!  Meer info