fbpx

5 Manieren om video te gebruiken in je content marketing

Video in jouw content marketing

Video’s zijn een super hulpmiddel voor je content marketing. Steeds meer bedrijven ontdekken hoe krachtig video’s kunnen zijn. Hier zijn een paar dingen om te onthouden als je video’s wilt gebruiken:

 • Aantrekkelijk: Video’s trekken meteen de aandacht met bewegende beelden en leuke visuals. Zo breng je je boodschap op een boeiende manier over.


 • Verhalen vertellen: Met video’s kun je makkelijk verhalen vertellen. Een goed verhaal raakt je publiek en zorgt voor een sterke band en emotie.


 • Veel variatie: Video’s zijn veelzijdig. Je kunt laten zien hoe een product werkt, tutorials geven, klantverhalen delen, en nog veel meer. Zo kun je verschillende kanten van je merk laten zien en allerlei mensen aanspreken.


 • SEO-voordelen: Video’s helpen je ook beter gevonden te worden op zoekmachines. Ze houden bezoekers langer op je website en zorgen voor meer interactie. Dit kan je positie in zoekresultaten verbeteren en meer bezoekers aantrekken.

 • Goed te meten: Je kunt makkelijk zien hoe goed je video’s het doen met analyses en statistieken. Zo weet je wat werkt en wat niet, en kun je steeds beter worden.

Door video’s te gebruiken in je content marketing, valt je merk op en betrek je je publiek op een leuke en effectieve manier.

Productvideo’s

Productvideo’s zijn een super hulpmiddel om je merk te promoten. Door je producten in actie te laten zien, krijgen klanten een beter idee van wat je aanbiedt. Hier zijn een paar manieren waarop je productvideo’s kunt gebruiken om je merk te promoten:

 • Toon productfuncties: Laat in je video zien hoe je product werkt en wat de voordelen zijn. Dit helpt klanten te begrijpen hoe het product hen kan helpen.


 • CreĆ«er vertrouwen: Door productvideo’s te delen, geef je klanten vertrouwen. Ze kunnen het product zien in actie en krijgen een beter beeld van de kwaliteit.


 • Versterk je merk: Met creatieve en goed gemaakte productvideo’s kun je je merkidentiteit versterken. Laat zien waar je merk voor staat en maak een emotionele connectie met je publiek.


 • Vergroot je bereik: Deel je productvideo’s op sociale media en andere online platforms. Zo bereik je meer mensen en maak je meer mensen bekend met je merk.

 • Verbeter de gebruikerservaring: Voeg productvideo’s toe aan je website of online winkel. Dit geeft klanten meer informatie en helpt hen een beter geĆÆnformeerde keuze te maken.

Productvideo’s zijn dus een waardevolle toevoeging aan je marketingstrategie en kunnen je merk op een creatieve en effectieve manier in de spotlight zetten.

Testimonials

Video’s met klant testimonials zijn super voor contentmarketing. Door positieve ervaringen van klanten te delen, bouw je geloofwaardigheid en vertrouwen op. Dit kan andere klanten overtuigen om ook voor jouw product of dienst te kiezen. Hier zijn een paar manieren waarop je klantgetuigenissen via video’s effectief kunt inzetten:

 • Benadruk authenticiteit: Video’s laten echte emoties en ervaringen van klanten zien, waardoor de getuigenis echt overkomt.

 • Visuele impact: Beelden en geluid versterken de boodschap, waardoor klantgetuigenissen via video meer indruk maken dan tekst alleen.

 • Verhalen vertellen: Laat klanten hun verhaal delen. PotentiĆ«le klanten kunnen zich dan makkelijker inleven en zien hoe het product of de dienst ook hun leven kan verbeteren.

 • Delen op social media: Korte klantgetuigenissen zijn perfect om te delen op social media. Zo bereik je een breder publiek en vergroot je de betrokkenheid bij jouw merk.

 • Call-to-action toevoegen: Vergeet niet om aan het einde van de video een call-to-action toe te voegen, zoals een link naar de productpagina of een kortingscode, om de kijker tot actie aan te zetten.

Video’s zijn een krachtig middel om klantgetuigenissen te delen en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan jouw contentmarketingstrategie. Gebruik ze om het vertrouwen in jouw merk te vergroten en potentiĆ«le klanten te overtuigen van de kwaliteit van jouw producten of diensten.

Live video’s of “live gaan”

Live video’s zijn een geweldige manier om direct in contact te komen met je publiek. Ze zorgen voor een gevoel van urgentie en echtheid dat andere vormen van content niet kunnen bieden. Hier zijn een paar manieren om live video’s effectief te gebruiken voor directe betrokkenheid:

 • Productlanceringen: Gebruik live video om nieuwe producten of diensten te onthullen. Dit zorgt voor opwinding en betrokkenheid bij je merk.

 • Q&A-sessies: Organiseer live vraag- en antwoordsessies waar kijkers direct vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen van jou of een expert in je bedrijf.

 • Achter de schermen: Geef je publiek een exclusief kijkje achter de schermen van je bedrijf. Dit creĆ«ert een gevoel van transparantie en verbondenheid.

 • Evenementen: Stream live vanaf evenementen of conferenties waar je aanwezig bent. Zo kan je publiek meedoen, zelfs als ze er niet fysiek bij kunnen zijn.

 • Dagelijkse interactie: Plan regelmatig live sessies waarin je actuele onderwerpen bespreekt, vragen beantwoordt of gewoon met je publiek praat.

Live video’s bieden een unieke kans om direct contact en interactie met je publiek op te bouwen. Zorg voor een goed plan en wees authentiek om het meeste uit deze krachtige contentvorm te halen.

Educatieve video’s

Educatieve video’s zijn een geweldige manier om waardevolle informatie te delen met je publiek. Hier zijn een paar manieren waarop je educatieve video’s kunt inzetten in je content marketingstrategie:

 • How-tos en tutorials: Maak video’s met stapsgewijze instructies over hoe je iets doet of een probleem oplost. Dit helpt je publiek nieuwe vaardigheden te leren en problemen op te lossen.

 • Productdemonstraties: Laat zien hoe je product werkt en hoe je het gebruikt. Dit kan potentiĆ«le klanten overtuigen om je product te kopen.

 • Expertinterviews: Interview experts uit je vakgebied en deel hun inzichten en kennis. Dit versterkt je geloofwaardigheid en biedt waardevolle informatie aan je publiek.

 • Q&A sessies: Organiseer een live Q&A-sessie waarin je vragen van je publiek beantwoordt. Dit geeft je de kans om direct in contact te komen met je doelgroep en hun vragen te beantwoorden.

 • Online cursussen: Bied uitgebreide online cursussen aan over onderwerpen die relevant zijn voor je publiek. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar biedt ook een waardevolle bron van informatie.

Door educatieve video’s te maken, kun je niet alleen je kennis delen, maar ook een band opbouwen met je publiek en hen helpen bij het oplossen van hun problemen.

Videoadvertenties

Videoadvertenties zijn een super manier om meer mensen te bereiken met je content marketing. Door video’s als advertenties te gebruiken, trek je de aandacht en bereik je meer potentiĆ«le klanten. Hier zijn een paar tips om videoadvertenties effectief in te zetten:

 • Doelgerichte advertenties: Met videoadvertenties kun je specifieke doelgroepen bereiken op basis van demografie, interesses en gedrag. Zo komt je boodschap bij de juiste mensen terecht.

 • Verhalende content: Gebruik storytelling in je videoadvertenties om emoties op te wekken en de kijkers te boeien. Een goed verhaal helpt je een sterke band met je publiek op te bouwen en je boodschap beter over te brengen.

 • Call-to-action: Zorg ervoor dat je videoadvertenties een duidelijke call-to-action hebben. Of het nu gaat om je website bezoeken, zich inschrijven voor een nieuwsbrief of een aankoop doen, een sterke oproep tot actie vergroot het bereik van je video.

 • A/B-testen: Probeer verschillende versies van je videoadvertenties uit om te zien welke het beste werkt. Experimenteer met verschillende visuals, teksten en doelgroepen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw merk.

 • Analyseer en optimaliseer: Houd de prestaties van je videoadvertenties in de gaten en gebruik de data om je campagnes te verbeteren. Door te begrijpen welke video’s goed presteren en waarom, kun je je bereik vergroten en je marketingstrategie versterken.

Videoadvertenties slim inzetten kan een grote impact hebben op het bereik en de effectiviteit van je content marketing. Met de juiste strategie en creativiteit kun je video’s gebruiken om je boodschap bij een breder publiek te brengen.

Meer informatie over videomarketing of videoproductie?

Meer insights

After Image Media legt graag herinneringen vast, geen cookies. Toch hebben we wat digitale \'cookies\' om je de beste ervaring te bieden. Accepteer ze en begin je visuele reis!  Meer info